КНИГА ЗА ГОСТИ

Моля оставете своите коментари, мнения, препоръки към екипа на Комплекс Елена, за което Ви благодарим предварително!
От менюто в дясно намерете подходящата Тема за коментар и напишете своето мнение в раздел коментари най-отдолу на всяка статия.



Географско разположение на село Баня

Село Баня, Област Благоевград - Познато още като Гулийна Баня, Баня Разложко, Баня до Банско, village of Banya, Bania, Banq

Географска карта на Баня



Село Баня се намира в планински район на 801 м н.в. в центъра на Разложката котловина между три планини - Пирин, Рила и Родопи (Югозападна България). Отстои на 5 километра от Банско и Разлог, на 25 км от Якоруда и Симитли, на 50 км от Благоевград и Гоце Делчев, около 150 км от София и Пловдив и на 13500 км по въздух от град Денвър, щата Колорадо в САЩ. От тук минава жп линията Септември-Добринище, която е построена през 30-те години на 20 век.

1 коментар:

  1. Село Баня в разположено на най-доброто място между трите планини Пирин, Рила и Родопи. Харесва ми много повече да отседна в Баня, отколкото в Банско или Разлог. от Баня имаш невероятна гледка, а за спокойствието да не говорим. Всеки път отсядам само в Баня и в хотел Елена. Тук се чувствам най-добре, стопаните са мили хора, обстановката е супер, цените са бих казал много ниски (дано да не ги завишат след този коментар - ха ха). Абе Баня ми е любимото местенце и лете и зиме това е. Който не е идвал тука да дойде и да види. Поздрави ,,

    ОтговорИзтриване

Напишете своето впечатление по темата - коментар, мнение и т.н.
Ако нямате един от посочените профили, моля използвайте опцията 'анонимен', за да публикувате своят коментар. Пожелаваме ви успех!