КНИГА ЗА ГОСТИ

Моля оставете своите коментари, мнения, препоръки към екипа на Комплекс Елена, за което Ви благодарим предварително!
От менюто в дясно намерете подходящата Тема за коментар и напишете своето мнение в раздел коментари най-отдолу на всяка статия.



История на Баня

Основаване на Баня, паметници на културата

Римска баня
Много е богатата история на село Баня го прави атрактивна дестинация. Баня е най-старото село в Разложката котловина. Първите негови основатели и заселници са били траките. Селото и околностите са осеяни с археoлогически останки от времето на траките. Запазени са и стари възрожденски жилища от типа разложко-чепинска къща и разновидност на родопската къща, паметници на културата са 11 къщи както и "старата Римска баня". В района на село Баня има над 70 минерални извори с температура на водата от 45° до 70°С, които се използват в откритите плувни басейни и градската минерална баня. Това в комбинация с природните богатства, красивите изгледи към планините Пирин, Рила и Родопи, близоста до ски център Банско оправдава целогодишният туристически интерес към селото. Баня се очертава като SPA център на цялата Разложка котловина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете своето впечатление по темата - коментар, мнение и т.н.
Ако нямате един от посочените профили, моля използвайте опцията 'анонимен', за да публикувате своят коментар. Пожелаваме ви успех!