КНИГА ЗА ГОСТИ

Моля оставете своите коментари, мнения, препоръки към екипа на Комплекс Елена, за което Ви благодарим предварително!
От менюто в дясно намерете подходящата Тема за коментар и напишете своето мнение в раздел коментари най-отдолу на всяка статия.Вътрешна употреба на минералната вода. Действие, Лечебни качества!

Действие на минералната вода при вътрешна употреба

Чаша минерална вода


Хидрокарбонати
Хидрокарбонатите определят основното физиологично действие. Играят важна роля за поддържане на алкално-киселинното равновесие в организма. Хидрокарбонатните йони, в съчетание с натриевите подпомагат нормализирането на стомашната секреция (стомашните сокове).

Хлориди
Хлоридите засилват понижената секреция на стомашния сок и увеличават киселинността му.

Сулфатни и магнезиеви йони
Сулфатните и магнезиевите йони дразнят леко лигавицата на стомаха, повишават неговата кинетика и предизвикват умерено изразено слабително действие. Това е много полезно за възрастните хора е лица, които водят заседнал начин на живот. Тези йони са полезни също за нормалната работа на сърдечно-съдовата система.

Калциеви йони
Калциевите йони са особено важни за различните телесни функции на зъбни и костни сустанции. Минералната вода допълва дефицита в организма от калциеви йони.

Флуор
Флуорът е съществен за здравината на зъбите и костите.

Метасилициева киселина
Метасилициевата киселина оказва благоприятно действие върху храносмилателната система, като възпрепятства процесите на разлагане на токсичните вещества и по този начин има детоксиращо действие. минерална вода баня

Спесификация на вода
Уважаеми посетители!
Това е само кратка спесификация на минералната вода в село Баня разложко. Информацията е събрана от интернет пространството. Страницата е изградена единствено, за да ви представи тези данни за ваше улеснение. Съдържанието предоставено тук е единствено за информационни цели и то не препоръчва медицински съвети. Винаги търсете съвети от вашия личен лекар или съответния специалист по въпроси, които имате относно състоянието на вашето здраве. Никога не пренебрегвайте професионалното медицинско мнение и не отлагайте търсенето на такова поради нещо, което сте прочели с помоща на тази интернет страница. Възприемането на информация и препоръки предложени от редактора на страницата или трети сайтове, към които ви предоставяме връзки е изцяло на Ваш риск и отговорност. Редакторът на страницата е положили достатъчно усилие, за предоставянето на тази информация, но същевременно не носи никаква отговорност за предприета самоинициатива или самолечение от ваша страна.

1 коментар:

  1. Аз пия минерална вода от изворите на Баня повече от 20 години и съм много доволна. Единственото важна да се знае е, че трябва да се редуват изворите. Пия от един извор около 2 месеца, след което го сменям и така постоянно. Много добре се чувствам и нямам никакви бъбречни проблеми от 20 години, а от чешмяната вода никога не пия, защото бих казала, че е много опасна ... виж Опасна вода от чешмата бавно ни трови. (Магдалена, гр.Банско)

    ОтговорИзтриване

Напишете своето впечатление по темата - коментар, мнение и т.н.
Ако нямате един от посочените профили, моля използвайте опцията 'анонимен', за да публикувате своят коментар. Пожелаваме ви успех!